Дівчатам

5 помилок, через які не можуть підібрати тональний крем. Розповім, як не треба робити

На сьогоднішню статтю мене надихнула подруга, яка обирала собі тон і не могла визначитися з його кольором. Серед моїх читачів теж багато стикаються з цією проблемою. Справа не в тональних засобах, а в помилках, які здійснюють при їх виборі.

Це важливий момент!Деякі помилки я зібрала з свого особистого досвіду, коли в косметиці не розбиралася взагалі. Зараз знань у мене достатньо (з минулої роботи, плюс постійні навчання та відвідування дорогих майстер-класів) і добре розумію, які насправді ці помилки були дурні з мого боку і такі очевидні.Помилка №1.

Дивитися колір рукеНаверное, найпоширеніша помилка при виборі тону. Її рано чи пізно роблять всі.Так робити не варто з однієї простої причини – колір шкіри, температура і товщина епідермісу на обличчі і на руці у нас різний.

Колір шкіри на руці може бути світліше або темніше, ніж колір обличчя. В моєму випадку шкіра на руках темніше і має більш жовтий подтон.Максимум, що може дати нам тест на руці – це подивитися текстуру тонального засобу.

Більше нічого.Як правильноПравильно підбирати колір тону краще на кістки щелепи.Так ми точно побачимо, чи підходить колір до вашої шкірі.

Ще побачимо, наскільки різкий або плавний перехід буде з шиєю. Адже шия теж відрізняється за кольором. У мене, наприклад, вона світліше, і якщо я виберу тон один-в-один підходящий до лиця, то шия буде здаватися ще білішими.

А вигляд наче застрягла в 2007 році, коли тональний засіб темніше на 2-3 тони вважалося класним. Помилка №2. Вибирати тон темніше свого кольору кожиТакая помилка має місце бути, хоч це і було для мене несподіванкою.

І її мало не зробила моя подруга, але я змогла донести до неї, що так робити не варто.Зазвичай таким чином вибирають тон в наступних цілях: якщо вибрати колір шкіри, то вони будуть занадто бліді, і навіщо взагалі тоді тон потрібен. Як правильноДавайте відразу на березі позначимо, який взагалі сенс у тонального засобу, щоб потім не було непорозумінь.

Тон виконує функцію маскування, якщо є недоліки на обличчі і вирівнює тон шкіри. Тональники не повинні надавати особі колір засмаги, для цього є інші засоби, наприклад, бронзери або на худий кінець – автозагар.Помилка №3.

Вибирати тон тільки за цветуРазнообразие тональних засобів дійсно вражає і колір – не єдина їх відмінність. Вони можуть відрізнятися за текстурою, щільності і по фінішу.Поширений приклад: перед купівлею тони ґрунтувалися тільки за кольором, прийшли додому, завдали його і результат розчарував.

Він або занадто підкреслює лущення, яких, здавалося б, немає. Або після нанесення шкіра блищить, як масляний млинець, а може і зовсім сидить щільною маскою. Після цього думаємо, що тон просто жахливий, і як взагалі його на прилавки то виставили.

Тон насправді може і непоганий сам по собі, він просто не підходить вам. Для когось він може бути найкращим, і вони купують вже не перший флакон.Як правильноВот тут нам стане в нагоді “рука з першого пункту помилок”.

На ній ми можемо подивитися текстуру, але це тільки приблизне ознайомлення. Якщо про обраний нами тоні немає докладної інформації, то на руці ми можемо зрозуміти, щільний він або у нього легке покриття. Часто виробники пишуть на упаковці зволожуючий або матовий, щільне або легке покриття.

Якщо у вас мінімальні недоліки на шкірі, ефект маски ви не хочете, то дивіться в бік легких тональних засобів. Якщо ви хочете приховати істотною недоліки, тут допоможе щільне покриття. Для жирної шкіри і для тих, хто не любить блиск на обличчі – матуючі тональні засоби.

Для сухої шкіри – зволожуючі з природним фінішем. Для комбінованої шкіри все-таки раджу не вибирати матовий тон, він може сильно сушити області щік. Краще придивіться до зволожуючим з природним фінішем, а на Т-зону можна нанести матуючим пудру, якщо вас бентежить блиск.

Помилка №4. Підбирати тон по свотчам в интернетеПобор кольору таким способом завідомо провальний. По-перше, в більшості випадків вони зроблені на руці, а про це я писала в пункті №1.

По-друге, навіть якщо здається, що у блогера/обзорщика теж світла або темна шкіра прям як у вас, то ви глибоко помиляєтеся. Тут відіграє велику роль освітлення при якому зроблено фото. А також сама якість фотографії, адже через телефон на 100% точно колір не передається.

Ні-коли. Крім того, що колір руки та обличчя на фото у дівчини відрізняється, у неї може бути іншою подтон, відмінний від вашого.Як правильноОтзывы на тональні засоби мають місце бути, так ми можемо дізнатися яке покриття, фініш і т.

д. Але для цього теж потрібні подробиці про тип і стан шкіри з відкликання, колір треба вибирати самостійно в магазині.Помилка №5.

Вірити на слово консультантамС ними у мене особлива “любов”, в більшості випадків вони мало що знають про тон, який вас цікавить. Виняток, мабуть, консультанти на люксових корнерах, де під кожен бренд свій консультант.Просити допомоги з підбором кольору у них – не завжди вдала ідея.

Сама днями спостерігала, як консультант у люксового корнера радила колір тону, який зовсім не пасував покупця (і це було видно неозброєним оком).Як правильноДоверяй, але перевіряй – це прислів’я як ніколи доречна. Перевіряйте колір завжди на обличчі, як це робити – описано в першому пункті.
Якщо сподобався матеріал став “палець вгору” і підписуйся на канал, щоб не пропустити корисні статті про макіяж та красі.А в наступній статті ми з вами детально розберемо, як же підібрати собі ідеальний тональний засіб.